Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч. зеленчукова отвара
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 картофа
• половин глава лук
• 1 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 4 с.л. натрошено сирене
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Заливаме ги със зеленчуковата отвара, прибавяме 1 щипка сол и варим 10-15 мин.
Приготвяме светла запръжка от половината масло, ситно нарязания лук и млякото. Разреждаме запръжката с млякото и я сипваме при сварените картофи. Посоляваме на вкус, поръсваме с ким и кипваме супата.
Отстраняваме от огъня и прибавяме останалото масло. Разпределяме натрошеното сирене по чиниите за сервиране и го заливаме с готовата супа.
Никой не иска и да знае мнението ви по жизненоважни въпроси. В същото време баналните разсъждения на невзрачната колежка се посрещат с интерес. Явно се налага да придадете на аргументите си повече убе...
От сладките напитки дебелеем повече, отколкото от тестените вкусотии, черният чай стимулира сърцето, картофите свалят кръвното. Кои храни са полезни и кои вредни? Мазнината-убиец Учените...
За лечебни цели се използват плодовете, кората, цветовете и даже семената и листата на калината. Плодовете се събират през септември, кората – през ранната пролет, а цветовете – по време на растежа пр...
За да не се допусне появата на рак на млечната жлеза през менопаузата, трябва да се съблюдава строг режим на рационално хранене. Хроничното преяждане, увеличената употреба на животински мазнини с висо...