Продукти:
• 2 кофички кисело мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 буркан компот от ягоди /или други плодове/
• 1 с.л. желатин
Начин на приготвяне:
Отцеждаме киселото мляко и го разбиваме заедно със захарта. Разбиваме с миксер плодовете в компота. Прибавяме го към киселото мляко.
Накисваме желатина за двадесетина минути в хладка вода, след което го загряваме на водна баня, охлаждаме и го прибавяме към останалите продукти, като разбъркваме много добре.
Разливаме крема в чаши и охлаждаме 2-3 часа в хладилник. Преди поднасяне гарнираме със смлени орехови ядки, стафиди или сушени плодове.
Латинката е обичано цвете в нашите градини, дворове и балкони. Цъфти до появата на студовете, затова цяло лято може да се събират и сушат нейните цветове и листа, а през есента – съзряващите й семена....
Касисът е силно разклонен храст, обикновено достигащ до 2 м височина, с множество издънки, без бодли. Младите клонки отначало са бледи, после стават светлозелени и късовлакнести. В основата на храста ...
Витамин А може да бъде токсичен, ако превишава 100 000 МЕ (международни единици) на ден, като този прием е продължил няколко месеца. Първите симптоми са повдигане, главоболие и мъгла пред очите. ...
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...