Продукти: (за 4 порции)
• 2 червени, 1 зелена и 1 жълта пиперки
• 300 г ориз
• 200 г сирене
• 4 домата
• 1 глава лук
• 5 с.л. зехтин
• 3 ч.ч. зеленчуков бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в 2 с.л. мазнина. Сипваме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Заливаме с горещия бульон и задушаваме на тих огън 15-20 мин.
Обелваме доматите, нарязваме ги на кубчета и ги задушаваме в останалата мазнина заедно с нарязаните чушки. Сипваме ги при ориза и подправяме с черен пипер и сол. Прибавяме нарязаното на малки кубченца сирене и поднасяме.
За да не се допусне появата на рак на млечната жлеза през менопаузата, трябва да се съблюдава строг режим на рационално хранене. Хроничното преяждане, увеличената употреба на животински мазнини с висо...
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
Диетолозите единодушно препоръчват консумацията на супа вечер като единствено ястие. Супата, която най-успешно изгаря мазнини и едновременно с това залъгва глада, е канадски патент. Тази супа, разрабо...
Според д-р Давид Елиа (Франция), алкохолът повишава риска от поява на рак на гърдата при жени, които провеждат хормонално лечение. Ефектът от него (чрез естроген и прогестерон) е осезателен през меноп...