Продукти: (за 4 порции)
• 2 червени, 1 зелена и 1 жълта пиперки
• 300 г ориз
• 200 г сирене
• 4 домата
• 1 глава лук
• 5 с.л. зехтин
• 3 ч.ч. зеленчуков бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в 2 с.л. мазнина. Сипваме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Заливаме с горещия бульон и задушаваме на тих огън 15-20 мин.
Обелваме доматите, нарязваме ги на кубчета и ги задушаваме в останалата мазнина заедно с нарязаните чушки. Сипваме ги при ориза и подправяме с черен пипер и сол. Прибавяме нарязаното на малки кубченца сирене и поднасяме.
Някога тe стрували колкото златото, приписвали им какви ли не свойства, консумирали ги по-скоро като лекарство, а не като средство за подобряване вкуса на ястията. Днес подправките са загубили магичес...
Облепихата (Hippophae rhamnoides) е ягодоплодно лекарствено растение, широко разпространено в умерения климатичен пояс на Северна Европа, Азия, Монголия, Турция и особено в Сибир, Алтай, Белорусия, Ка...
Тя е много важна за успешното възстановяване на болния след инфаркта. Достатъчни са 1200-1500 калории дневно. Всеки трябва да помни, че инфарктът се развива от атеросклероза, а атеросклерозата - от по...
За родина на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Ев...