Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г риба
• 1 глава лук
• 2-3 резена целина
• 1-2 моркова
• 1 корен пащърнак
• 1 с.л. краве масло
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Кипваме на огъня 5-6 ч.ч. подсолена вода и пускаме в нея едро нарязаните лук, целина, моркови и пащърнак. Варим 15 мин и прибавяме рибата. Когато рибата се свари, отделяме месото от костите и го слагаме в супник, а бульона прецеждаме.
Разбиваме маслото с брашното и доматеното пюре, разреждаме сместа с горещото мляко и я сипваме в бульона. Оставяме го да ври няколко минути на огъня, подправяме го с лимонов сок и го сипваме в супника при рибата. Поднасяме супата, поръсена с черен пипер.
Желязо Проблемът: Желязото е минерал, който позволява на кръвта да пренася кислород. Диетите, изключващи месо, или страхът от луда крава довеждат до това, че 23% от хората страдат от недостиг на...
1. Позволява да запазите строен силуета си Когато основното ястие във вечерното ви меню е супа, вие приемате най-вече нискокалорични зеленчуци, богати на витамини. Супата на обяд пък спомага за п...
Шоколад, сушени плодове, пържоли, сирена... Можете да си ги позволите, дори ако ви се налага да отслабнете, стига да знаете кога точно да ги консумирате. Светлина по въпроса хвърлят френските лекари А...
Японските жени живеят повече от всички други по света. Освен това те запазват през голяма част от живота си стройна фигура и свежа кожа, блестящи и гъсти коси. И всеки би се запитал как се удава на яп...