Продукти: (за 4 порции)
• 4 порции пилешки гърди /по150 г/
• 150 г кисело мляко
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
За соса:
• 250 г кисело мляко
• 4-5 стръкчета джоджен
• 1 парче краставица /около 100 г/
• 1 скилидка чесън
• лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Правим по няколко дълбоки резки в пилешките гърди и ги нареждаме в плитък съд.
Разбиваме киселото мляко заедно със счукания чесън, кимиона, червения пипер, черен пипер и сол на вкус. Заливаме гърдите с тази смес и оставяме да престоят 30-40 мин, като периодично ги обръщаме.
С помощта на блендер разбиваме млякото за соса заедно с обелената и нарязана краставица, счукания чесън и наситнения джоджен. Подправяме с лимонов сок, черен пипер и сол и оставяме соса на студено.
Прехвърляме пилешките порции в тавичка и печем 30-35 мин при температура 200°С. Заливаме със соса и поднасяме.
Учените непрекъснато откриват нови продукти, предпазващи от рака. При това те са обикновени и лесно се приготвят. „Провокаторите” за появата на раковите образувания са може би много на брой, но и до...
Холестеролът е един от основните строителни материали в нашия организъм. В умерени дози той е жизнено необходим, защото всъщност е изолационният материал за нервните тъкани и влиза в състава на някои ...
Подправката ще ви помогне в случай,че сте се порязали, а нямате подръка аптечка. Промийте раната с чиста вода (нека все пак да бъде минерална, а не от чешмата), посипете я с черен пипер и притиснете. ...
Твърде често при настинка се самолекуваме с антибиотици. Лекарите също ги предписват, за да се презастраховат от усложнения. Нерядко обаче се постига обратен ефект. При астматиците особено опасни са а...