Продукти:
• 300 г сварено бяло месо от пиле
• 2-3 моркова
• 500 г соеви кълнове
• 2 домата
За соса:
• 4 с.л. соев сос
• 2 с.л. винен оцет
• 2 с.л. захар
• 1 ч.л. сусамов сос
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. студен пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешкото месо в леко подсолена вода и го нарязваме на ситно. Нарязваме доматите на кубчета. Почистваме морковите и ги настъргваме на едро ренде.
Попарваме соевите кълнове във вряща подсолена вода, отцеждаме и ги изсипваме в широка чиния за сервиране. Прибавяме ситно нарязаното пилешко месо, нарязаните на кубчета домати и настърганите моркови.
Смесваме продуктите за соса и разбъркваме. Заливаме салатата с приготвения сос, посоляваме, разбъркваме и поднасяме.
Витамин А може да бъде токсичен, ако превишава 100 000 МЕ (международни единици) на ден, като този прием е продължил няколко месеца. Първите симптоми са повдигане, главоболие и мъгла пред очите. ...
1. Позволява да запазите строен силуета си Когато основното ястие във вечерното ви меню е супа, вие приемате най-вече нискокалорични зеленчуци, богати на витамини. Супата на обяд пък спомага за п...
Макарони от твърди сортове пшеница, засищат, но не трупат килограми. Те съдържат въглехидрати, стимулиращи преработката на серотонина, хормонът, който оказва успокояващо действие и регулира моториката...
Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...