Продукти:
• 300 г сварено бяло месо от пиле
• 2-3 моркова
• 500 г соеви кълнове
• 2 домата
За соса:
• 4 с.л. соев сос
• 2 с.л. винен оцет
• 2 с.л. захар
• 1 ч.л. сусамов сос
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. студен пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешкото месо в леко подсолена вода и го нарязваме на ситно. Нарязваме доматите на кубчета. Почистваме морковите и ги настъргваме на едро ренде.
Попарваме соевите кълнове във вряща подсолена вода, отцеждаме и ги изсипваме в широка чиния за сервиране. Прибавяме ситно нарязаното пилешко месо, нарязаните на кубчета домати и настърганите моркови.
Смесваме продуктите за соса и разбъркваме. Заливаме салатата с приготвения сос, посоляваме, разбъркваме и поднасяме.
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
За родина на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Ев...
Ананасът има много и различни достойнства. Удивителните си лечебни свойства той дължи на комплекса от хранителни вещества, с които е богата цялата му мека част. Витамините, присъстващи в състава на ан...
Заболяванията на щитовидната жлеза създават много проблеми, най-вече сред представителките на нежния пол. Ето защо профилактиката чрез хранене е толкова „модерен” метод. Диета при хипотиреоза ...