Продукти: (за 4 порции)
• 1 краставица
• 1 главичка червен лук
• 200 г краве сирене
• 2 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3 с.л. зехтин
• сокът от половин лимон
• 1 к.л. едро счукан кимион
• 4-5 листа от маруля
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Намачкваме сиренето с вилица и го размесваме с лимоновия сок, зехтина и черен пипер на вкус.
Обелваме краставицата, отстраняваме семената и я нарязваме на малки купчета. Сипваме я при сиренето заедно със ситно нарязаните лук зелени подправки. Разбъркваме и сипваме салатата в чиния, покрита с листа от маруля. Поръсваме с кимиона.
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...
Всички познаваме пълзящия бръшлян – това широко разпространено растение по паркове и градини, пълзящо по дървета, огради и зидове, но малцина знаят за лечебните му качества и го отминават с безразличи...
За да имате стройна слаба фигура, трябва да знаете какви храни не трябва да ядете. Въздържанието е задължително, тъй като само по този начин ще решите проблемите по поддържане на постоянно тегло с дие...
Всички функции на човешкия организъм, свързани със сърдечната дейност, храносмилането, нервната или възпроизводителната система, си имат свой собствен ритъм. Именно с него трябва да се съобразяваме, а...