Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г бяла риба
• 2-3 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 глава целина
• 1 корен магданоз
• 1-2 стръка целина
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. сушен босилек
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, посоляваме и ги нареждаме в намаслена тавичка.
Нарязваме на ситно лука, целината и магданозения корен и ги разстиламе около рибените порции. Прибавяме дафиновия лист и стрития босилек и заливаме с олиото, виното и малко вода.
Захлупваме тавата и задушаваме в умерена фурна.
Дамите с продължителен (над 35 дни) или нередовен месечен цикъл са изложени на двойно по-голяма опасност да се разболеят от диабет в сравнение с тези, които имат редовен мензис (на всеки 24-31 дни). Т...
В тях се съдържа отровното вещество соланин. Ако някой има лошия късмет да консумира такива картофи, много скоро след това ще почувства гадене, ще му се иска да повръща, ще получи парене в гърлото, из...
Като родина на дафиновия лист се смятат страните от Средиземноморието - Гърция, Турция, Италия, Франция, Испания, Португалия и др. По форма лавровото дърво прилича на красива зелена пирамида. То мо...
Учени от Университета на Илинойс, Чикаго, заявяват, че е възможно един ден да се създаде “таблетка” от броколи, която да предпазва жените от рак на гърдата. Те са изолирали съставка, която естествено ...