Диетични рецепти » Пиле с ананас

 Пиле с ананас

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г пилешко месо
• 4 шайби ананас от компот
• 1-2 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото месо на порции, които намазваме с олио, посоляваме и изпичаме на скарата.

След това слагаме върху всяко парче месо по 1 шайба отцеден ананас и държим още малко на скарата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хранене при бъбречна недостатъчност

Диетолечението се налага, когато креатинониновият клирънс спадне под 60 мл./мин и креатининът се увеличи над 200 микромол/литър. То включва контрол на приеманата вода, натрий, калий, калций, фосфор, б...

Целината – природен стимулатор

У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...

За лошия и добрия холестерол

Холестеролът е един от основните строителни материали в нашия организъм. В умерени дози той е жизнено необходим, защото всъщност е изолационният материал за нервните тъкани и влиза в състава на някои ...

Витамините – какво трябва да знаем

Често се питате струва ли си да вземате допълнително витамини (думата идва от латинското vita - живот), или тези, които си доставяте по естествен път чрез храната, са ви напълно достатъчни, за да запа...

Начало