Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. прясно изцеден вишнев сок
• 1 ч.ч. прясно изцеден сок от череши
• 4 с.л. захар
• 75 г нишесте
• 2 белтъка
Начин на приготвяне:
Смесваме соковете и отделяме 1 к.ч., в която размиваме нишестето.
Разтваряме захарта в останалия сок кипваме на огъня. Прибавяме нишестето и варим, докато сместа започне да се сгъстява. Сваляме от огъня и при непрекъснато бъркане прибавяме разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме крема в стъклени купички и оставяме в хладилника да стегне. При поднасяне украсяваме с пресни вишни.
Маслиновото дърво изисква по-топъл климат и е характерен вид почти за цялото Средиземноморие, включително и за нашите южни съседи Гърция и Турция, където се отглежда в градини като овощно дърво. У нас...
Динята ( Cucumis citrullus vulgaris ) идва от тропическите области на Африка. Там все още в пустинята Намиб и полупустинята Калахари се срещат нейни диворастящи форми. Но култивирането и отглеждането ...
Няма да сбъркате, ако ги използвате в домакинството, в грижите за здравето и красотата си. Сребърните прибори започват да блестят като нови, щом се оставят за няколко часа в алуминиева тенджера...
Диетолозите единодушно препоръчват консумацията на супа вечер като единствено ястие. Супата, която най-успешно изгаря мазнини и едновременно с това залъгва глада, е канадски патент. Тази супа, разрабо...