Продукти за 4 порции:
• 1 кг малини
• 1 к.ч. пудра захар
• бадеми за украса
За заливката:
• 3 белтъка
• 3-4 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Слагаме малините в дълбока купа, поръсваме със захарта и оставяме да престоят 2-3 часа. Разстиламе ги в малка тавичка и покриваме с белтъците, които сме разбили на гъст сняг заедно със захарта.
Украсяваме отгоре с нарязаните на иглички бадеми и запичаме в умерена фурна, докато белтъците леко порозовеят.
За ефективното сваляне на килограми разговаряме с д-р Донка Байкова, доктор по медицина, специалист по хранене и диетика. - Доц. Байкова, вие винаги сте давали много полезни съвети на нашите чита...
Този кореноплод е истинско съкровище. В него има няколко пъти повече в сравнение с останалите зеленчуци провитамин А. А именно той поддържа здраво сърцето, нормализира формулата на кръвта, подобрява и...
При обостряне на болестта през първите два-три дни се препоръчва гладуване. След като започнете да излизате от острите фази на заболяването, трябва да се придържате към правилната диета. Всъщност болн...
При китайците има обичай в новогодишната нощ да подаряват по две мандаринки, за да има в дома изобилие. Все пак, наименованието им – гум – на кантонски диалект означава злато. Всъщност тези кисело-сла...