Продукти за 4 порции:
• 1 кг малини
• 1 к.ч. пудра захар
• бадеми за украса
За заливката:
• 3 белтъка
• 3-4 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Слагаме малините в дълбока купа, поръсваме със захарта и оставяме да престоят 2-3 часа. Разстиламе ги в малка тавичка и покриваме с белтъците, които сме разбили на гъст сняг заедно със захарта.
Украсяваме отгоре с нарязаните на иглички бадеми и запичаме в умерена фурна, докато белтъците леко порозовеят.
Разбира се, картофите, хлябът, маслото, колбасите, шоколадът, пицата, фъстъците определено вредят на фигурата. Но не и на здравето ни. Стига да ги консумираме в умерени количества, тези обвинявани в к...
Латинката е обичано цвете в нашите градини, дворове и балкони. Цъфти до появата на студовете, затова цяло лято може да се събират и сушат нейните цветове и листа, а през есента – съзряващите й семена....
Всички функции на човешкия организъм, свързани със сърдечната дейност, храносмилането, нервната или възпроизводителната система, си имат свой собствен ритъм. Именно с него трябва да се съобразяваме, а...
Динята е диетичен продукт, на който много диетолози приписват чудодейни свойства. И най-важното, което привлича в динената диета, е минимумът противопоказания. Динената диета - за хора от всяка в...