Диетични рецепти » Заболявания на храносмилателната система » Заболявания на храносмилателната система

Заболявания на храносмилателната система:

Свинско с моркови

Продукти: (за 4 порции) • 400 г свинско месо /без мазнини/ • 300 г моркови • 2 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на малки хапки, които запържваме в сух тиган. Добавяме олиото и малко вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън. Щом...

Супа от овесени ядки

Продукти: (за 4 порции) • 1 ч.ч. овесени ядки • 2-3 моркова • 1 парче целина • 1 корен магданоз • 1 к.ч прясно мляко • 2-3 с.л. олио • 1 яйце • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зеленчуците на кубчета и ги варим в 1 л подсолена вода. Отдел...

Телешка супа с грис

Продукти: (за 4 порции) • 300 г телешко месо • 2-3 моркова • 1 парче целина • 1 корен магданоз • 2 яйца • 1 ч.ч. грис • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го варим в подсолена вода заедно с нарязаните на кубчета зеленчуци. ...

Телешка супа с черен дроб

Продукти: (за 4 порции) • 200 г телешко месо • 2-3 моркова • 1 парче целина • 1 корен магданоз • 150 г телешки черен дроб • 1-2 с.л. олио • 1 яйце • 1-2 с.л. галета • магданоз, сол Начин на приготвяне: Почистваме дроба, прекарваме го през месомелач...

Телешка супа с яйца

Продукти: (за 4 порции) • 300 г телешко месо • 2-3 моркова • 1 парче целина • 1 корен магданоз • 2 с.л. брашно • 1-2 с.л. олио • 2 яйца • кимион, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото и зеленчуците на парченца, заливаме ги с 1 л студена вода, под...

Телешко с грах

Продукти: (за 4 порции) • 400 г телешко месо • 200 г зелен грах • 4 с.л. брашно • 2 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на тънки ивички, които запържваме в сух тиган. Добавяме олиото и малко вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън. ...

Телешко с грах и моркови

Продукти: (за 4 порции) • 400 г телешко месо • 2-3 моркова • 100 г зелен грах • 3 с.л. олио • 4 с.л. брашно • 2 с.л. доматено пюре • 50 мл сметана • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции, които запържваме в сух тиган. Добав...

Фин кнедлик

Продукти: • 400 г бял хляб • 1 1/2 к.ч. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 яйце • сол Начин на приготвяне: Разбиваме жълтъка в прясното мляко, посоляваме и накисваме нарязания на кубчета хляб. Щом хляба поеме млякото, прибавяме брашното и разбития белтък. ...

Шаран на скара

Продукти: (за 4 порции) • 1 шаран • 3 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л.брашно • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Почистваме шарана и го нарясваме на порции, които овалваме в смес от брашното, червения пипер и сол на вкус. Поръсваме ги с олио и ...

Шарлота с ябълки и извара

Продукти: • 400 г бял хляб • 300 г извара • 300 г ябълки • 2 ч.ч. прясно мляко • 100 г захар • 1 жълтък • 4 с.л. олио • 2 с.л. пудра захар Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на филийки, които накисваме в част от млякото. Обелваме ябълките и ги наст...

Юфка с шунка

Продукти: (за 4 порции) • 500 г юфка • 250 г шунка • 3 яйца • 2 ч.ч. прясно мляко • сол Начин на приготвяне: Сваряваме юфката в подсолена вода и я отцеждаме. Прекарваме шунката през месомелачка и я смесваме с юфката. Прибавяме разбитите с млякото и малко с...

Ябълки с крем

Продукти: (за 4 порции) • 400 г ябълки • 40 г захар • 40 г ягодово желе или мармалад • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 ванилия • 1 пакетче нишесте за крем Начин на приготвяне: Обелваме ябълките и издълбаваме вътрешността им. Леко ги задушаваме, изчакваме да изст...

назад
Начало