Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. овесени ядки
• 2-3 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 к.ч прясно мляко
• 2-3 с.л. олио
• 1 яйце
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на кубчета и ги варим в 1 л подсолена вода. Отделно задушаваме овесените ядки в олиото и малко вода, след което ги сипваме в супата.
Варим още десетина минути, застройваме супата с разбитото в млякото яйце и поръсваме с наситнен магданоз.
Само при мисълта за храна сутрин ви се повдига. Можете да поемате единствено кафе. И в резултат ужасно огладнявате точно час преди обяд. Длъжни ли сте да закусвате? Да, след нощното гладу...
Дори през ученическите си години да сте били съвсем наясно с таблицата на Менделеев, сега едва ли сте в състояние да изброите всички полезни за тонуса, либидото и добрата ви форма микроелементи и амин...
Тъй като са устроени различно, слабите места във физиката и психиката на двата пола не са едни и същи. Нищо чудно, че и болестите, които ги спохождат, не си приличат. Тествайте познанията си по въпрос...
Работоспособността на нашия мозък зависи много от вида и количеството на погълнатата от нас храна. Някои храни ни правят по-възприемчиви, други не ни позволяват бързо да мислим, нито да се съсредоточа...