Продукти:
• 500 г червено цвекло
• 500 г картофи
• 1 ч.ч. сварен бял боб
• 2 глави лук
• 4-5 кисели краставички
• олио, оцет и сол
Начин на приготвяне:
Измиваме цвеклото и го слагаме да ври в подсолена вода. След 30 мин добавяме картофите. Когато продуктите се сварят, отцеждаме, обелваме ги и ги нарязваме на малки кубчета.
Красатавичките също режем на кубчета, а лука - на ситно. Смесваме всичко заедно с боба, слагаме олио, оцет и сол на вкус и бъркаме, докато салатата стане червена.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...