Кулинарни рецепти » Салата от моркови и ряпа

 Салата от моркови и ряпа
/Испания/

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г моркови
• 1 ряпа
• 1 стрък праз
• 6 маслини
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 3-4 с.л. зехтин
• суха горчица, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме морковите и ги нарязваме на едри парчета. Обелваме ряпата и я настъргваме на едро ренде. Смесваме я с морковите и прибавяме ситно нарязаните магданоз и праз.

Почистваме маслините от костилките, разрязваме ги на две и ги слагаме в салатата.

Отделно смесваме зехтина с лимоновия сок, подправяме с горчица и сол на вкус и разбиваме много добре. Заливаме продуктите с така приготвения сос и разбъркваме внимателно, докато сосът попие.

Оставяме салатата за 45 мин в хладилника. След това разбъркваме отново и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало