Кулинарни рецепти » Зелен фасул с майонеза

 Зелен фасул с майонеза

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г зелен фасул
• 1 малка опаковка майонеза
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула на парченца и го пускаме във вряща подсолена вода. Варим, докато омекне и отцеждаме много добре.

Смесваме майонезата с горчицата и лимоновия сок. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме много добре. Сипваме сместа в голяма чиния за сервиране и наоколо подреждаме сварения фасул.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало