Продукти:
• 1 кофичка кисело мляко
• 200 г кашкавал
• 1 краставица
• 50 г орехови ядки
• 3 с.л. олио
• 1 червена чушка
• листа от зелена салата
• копър, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изцеждаме добре млякото и го смесваме с половината краставица, обелена и нарязана на малки парченца, сол, олио и ситно нарязан копър.
Нарязваме кашкавала на тънки филийки, върху които разпределяме част от млечната смес и ги завиваме на рулца.
Останалата млечна смес разпределяме върху листата от зелена салата и поръсваме със смлените орехови ядки.
Нареждаме всичко в чиния за сервиране и украсяваме с ивички червена чушка, парченца краставица и клончета от магданоз и копър.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...