Кулинарни рецепти » Пълнени франзели

 Пълнени франзели

Продукти:

• 2 франзели
• 150 г шунка
• 250 г масло
• 150 г варен език
• 150 г кисели краставички
• 3-4 твърдо сварени яйца
• 1 ч.л. горчица
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло на пяна. Посоляваме.

Разрязваме напречно франзелите, издълбаваме ги и ги намазваме отвътре с масло.

Наситняваме езика и шунката, а краставичките и яйцата нарязваме на малки кубчета. Смесваме всички продукти с остатъка от маслото, слагаме горчицата и подправяме със сол и черен пипер.

Пълним с тази смес франзелите, завиваме ги в тензух и ги прибираме в хладилника за 1-2 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало