Продукти:
• 1 кг пресни домати
• 1 зелена салата
• 200 г овче сирене
• 50 мл олио
• 1 краставица
• 1 връзка пресен лук
• магданоз, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Издълбаваме доматите с помощта на чаена лъжичка и ги оставяме да се отцедят.
Настъргваме сиренето на ренде. Към него прибавяме обелените и ситно нарязани краставица, лук и магданоз. Подправяме с олио, сол и оцет и разбъркваме добре.
Разпределяме сместа в отцедените домати, украсяваме с клончета магданоз и поднасяме върху листата от зелената салата.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...