Продукти:
• 1 краставица
• 100 г сирене
• 1 домат
• 4 с.л. майонеза
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме краставицата я и я разрязваме напречно на четири парчета. След това разрязваме всяко парче надлъжно на две. Издълбаваме леко парчетата, посоляваме ги и ги оставяме няколко минути да се отцедят.
Натрошаваме сиренето и го смесваме с майонезата, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и разбъркваме. С получената смес пълним парчетата от краставица. Отгоре украсяваме с резенчета от домата.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...