Кулинарни рецепти » Ангинари с шунка

 Ангинари с шунка
(Испания)

Продукти:

• 4 ангинара
• 100 г шунка
• 1 твърдо сварено яйце
• 50 г майонеза
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме ангинарите и натриваме срязаните площи с лимонов сок. След това ги пущаме във вряща подсолена вода и варим до омекване.

Изваждаме ги и след като изстинат, отстраняваме средните люспи и цветния плодник.

Пълним ангинарите със смес от майонезата и ситно нарязаните яйце и шунка. Поднасяме ги добре охладени.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало