Продукти: (за 4 порции)
• 8 малки домата
• магданоз
За майонезата:
• 150 г печено пилешко месо
• 80 г майонеза
• 20 г варени моркови
• 30 г варена целина
• 1 с.л. сварен грах
• 30 г стерилизирани краставички
• 20 г обелена ябълка
• лимонов сок
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме студеното пилешко месо, ябълката и зеленчуците на дребни кубчета. Прибавяме граха и майонезата и подправяме на вкус с лимонов сок, захар и сол. Разбъркваме много внимателно.
Отрязваме капачета от горната страна на доматите, издълбаваме ги и ги пълним с приготвената майонеза. Охлаждаме добре, украсяваме с листенца магданоз, захлупваме с отрязаните капачета и поднасяме.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...