Кулинарни рецепти » Желиран език по сплитски

 Желиран език по сплитски

Продукти:

• 1кг телешки или свински език
• 2 моркова
• 2 картофа
• половин глава целина
• 1 твърдо сварено яйце
• 25 г желатин
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме езика и го сваряваме в подсолена вода, заедно с морковите, картофите и целината. Обелваме сварения език и го нарязваме на кубчета. Нарязваме на кубчета картофите, морковите и целината.

Разтваряме желатина в малко хладка вода и го сипваме в прецедения бульон. При непрекъснато бъркане варим 10-15 мин на огъня, докато течността се сгъсти. Отстраняваме от огъня, поръсваме ситно нарязан магданоз и разбъркваме.

На дъното на огнеупорни чаши разпределяме кубчета от картофите, морковите и целината. Върху тях слагаме кубчета от езика и завършваме с филийка от свареното яйце. Отгоре заливаме с горещия бульон и оставяме сместа да желира. После обръщаме чашите в стъклени чинийки и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало