Кулинарни рецепти » Желирана торта от 3 вида месо

 Желирана торта от 3 вида месо

Продукти:

• 600 г месо от свински бут
• 600 г месо от телешка плешка с кост
• 4 пилешки бутчета без кожа
• 4 моркова
• 6 г желатин
• 1 глава лук
• 1 стрък праз
• половин глава целина
• 10 стръка магданоз
• 1 дафинов лист
• 1 клонче мащерка
• 12 зърна черен пипер
• морска сол

Начин на приготвяне:

Разтваряме желатина в малко студена вода. Обелваме и измиваме лука, праза, целината и морковите. Смесваме магданоза, дафиновия лист и мащерката.

Слагаме свинското и телешкото месо в тенджера заедно с морковите, разрязания на 4 лук, праза на колелца и целината. Прибавяме подправките и 1 с.л. морска сол. Заливаме всичко това с 1,5 л вода.

След като заври, намаляваме огъня и оставяме да къкри 1 час. Добавяме пилешките бутчета и оставяме да ври още 30 минути. След като всичко е сварено добре, прецеждаме бульона.

Оставяме месата да изстинат и ги обезкостяваме, като отстраняваме всякакви тлъстини и сухожилия. Нарязваме месото и морковите на кубчета. Останалите неща няма да ни трябват за ястието, което приготвяме. Вземаме форма за кекс и слагаме в нея кубчета месо и моркови.

Кипваме отново бульона. Прибавяме бавно разтворения желатин и разбъркваме. Прецеждаме отново през фина цедка. Оставяме да изстине.

Заливаме кубчетата месо и морковите с бульона. Покриваме формата за кекс с найлоново фолио и я слагаме в хладилника за 6 часа.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало