• 100 г руска салата
• 3 яйца
• 150 г шунка
• мариновани червени чушки
• 50 г сирене “Крема”
За украсата:
• 250 г майонеза
• 60-70 г настърган кашкавал
• клончета магданоз
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, прибавяме към тях брашното, млякото и солта, разбъркваме и от получената рядка каша изпържваме 6 палачинки.
Нареждаме палачинките една върху друга като между първата и втората палачинка разстиламе сварените и нарязани на кръгчета яйца, между втората и третата – нарязаната на тънки филийки шунка /или салам/, между следващите – руската салата, след това - червените чушки, а между последните две палачинки разстиламе сиренето.
Най-отгоре намазваме тортата с майонеза, поръсваме я с настърган кашкавал и украсяваме с магданозени клончета.