Продукти: (за 4 порции)
• 400 г пресни гъби, измити и подсушени
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.л. смесени сухи подправки (босилек, мащерка и риган)
• 2 яйца
• 2 ч.л. вода
• 50 г брашно
• 100 г галета
• смлян черен пипер
• сол
• олио за пържене
За соса:
• 4 с.л. заквасена сметана
• 4 с.л. майонеза
• 4 с.л. кисело мляко
• лимонов сок
• сол и черен пипер
• ситно нарязан зелен лук
Начин на приготвяне:
В голяма купа объркваме брашното с подправките. Разбиваме яйцата с 2 ч.л. вода и счукания чесън. Галетата слагаме в широка плоска чиния.
Овалваме гъбите първо в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Пържим по няколко наведнъж около 3 минути в голямо количество загрята мазнина. Изваждаме и отцеждаме върху хартиена салфетка.
В купа смесваме всички съставки за соса, подправяме със сол, черен пипер и лимонов сок и добре разбъркваме. Поднасяме гъбите, залети със соса.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...