19.05.2022 година
1564339898.swf
П
остна кухня » Ястия на тиган
  2756  |   0  
Панирани моркови
Продукти: (за 4 порции)

• 800 г моркови
• 130 мл олио
• 1 с. л. масло
• 1 к. ч. брашно
• 1 к. ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1 ч. л. захар
• 200 г кисело мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме по-едри моркови. Измиваме, обелваме и ги сваряваме цели със захарта и солта.

Оставяме ги да изстинат, нарязваме ги на по-едри парчета и ги топим в предварително приготвената панировка от жълтъците, брашното, прясното мляко и разбитите на сняг жълтъци.

Изпържваме ги в сгорещеното олио, поливаме ги с разтопеното масло и ги поднасяме с кисело мляко.
20.02.2013 г. / Мирослава Георгиева

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022