Кулинарни рецепти » Бамя по килифаревски

 Бамя по килифаревски

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г прясна бамя
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 4-5 скилидки чесън
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме бамята и я посипваме със сол. Оставяме я да стои така 20 мин.

Задушаваме в мазнината и малко вода нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме попарените, обелени и настъргани домати. Задушаваме 10 мин на умерен огън и след това прибавяме отцедената и посолена бамя и ситно нарязания чесън.

Наливаме гореща вода, докато покрие продуктите. Прибавяме препеченото и размито в 1 к.ч. хладка вода брашно, поръсваме с черен пипер, посоляваме и подкиселяваме.

Слагаме парче бяла хартия под капака на тенджерата, захлупваме и варим на тих огън, докато остане на мазнина. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало