Кулинарни рецепти » Зеленчукова капама

 Зеленчукова капама

Продукти: (за 4 порции)

• 2 връзки зелен лук
• 600 г картофи
• 4 чушки
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан джоджен
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на едро, а чушките - на ивички. Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета.

Слагаме в тенджера лука, чушките и картофите и ги разбъркваме заедно със ситно нарязаните магданоз и джоджен. Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, поръсваме червения пипер и посоляваме на вкус. Сипваме олиото и наливаме гореща вода, колкото да покрие продуктите.

Слагаме ястието на тих огън и варим без да разбъркваме, докато омекнат зеленчуците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало