Кулинарни рецепти » Ангинари на фурна

 Ангинари на фурна

Продукти: (за 6 порции)

• 3 с.л. краве масло
• 1 глава лук
• 1 чушка “Капия”
• 160 г консервирани сърца от ангинари
• 6 яйца
• 50 г кашкавал
• босилек, магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Стопяваме маслото и прибавяме нарязания на ситно лук, нарязаната на тънки ивички чушка и сърцата от ангинари. Готвим 4-5 мин като разбъркваме периодично, за да омекнат зеленчуците и да се напоят добре с маслото.

Разбиваме яйцата, прибавяме нарязаните на ситно зелени подправки, сол, черен пипер и 2 с.л. настърган кашкавал.

Слагаме ястието в умерено загрята фурна, като превключваме само на горен реотан, изливаме яйцата върху зеленчуците и печем на средна температура 3-4 мин. Наръсваме останалия кашкавал и печем още1-2 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало