Продукти: (за 5-6 порции)
• 2 кг патладжани
• 3-4 с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 глави чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на филийки и ги заливаме с подсолена вода. Кипваме на огъня, изваждаме патладжаните, отцеждаме и ги овалваме в брашното.
Счукваме чесъна с малко сол. Запържваме червения пипер в олиото.
В намаслена тавичка нареждаме 1 ред патладжани, поръсваме със запръжката и счукания чесън. Нареждаме нов ред патладжани и отново поръсваме. Стараем се да наредим патладжаните на не повече от четири реда. Най-отгоре поръсваме само със запръжка.
Печем ястието в умерена фурна. След като го извадим от фурната, поръсваме с останалия счукан чесън и ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...