Кулинарни рецепти » Вегетарианска мусака

 Вегетарианска мусака

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 4 домата
• 1 глава лук
• 4 скилидки чесън
• 1/2 ч.ч. зехтин, риган
• 1 ч.ч. леща
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите с чесъна в подсолена вода. Прецеждаме бульона и го запазваме.

В загрят зехтин слагаме нарязания лук и ригана за 5 минути. Добавяме доматите, лещата, дафиновия лист и 3 чаши от бульона. Оставяме да ври 40-50 минути.

Осоляваме патладжаните и ги отцеждаме за 20 минути.

В намазнена тавичка слагаме част от сместа с лещата на дъното, покриваме с патладжан, след това с тиквичка и домат. Слагаме пак от лещата и отгоре редим картофите.

Нареждаме всички пордукти на пластове до изчерпване, като завършваме с картофи. Печем 90 минути.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало