Продукти:
• 1 кг картофи
• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 4 домата
• 1 глава лук
• 4 скилидки чесън
• 1/2 ч.ч. зехтин, риган
• 1 ч.ч. леща
• 1 дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите с чесъна в подсолена вода. Прецеждаме бульона и го запазваме.
В загрят зехтин слагаме нарязания лук и ригана за 5 минути. Добавяме доматите, лещата, дафиновия лист и 3 чаши от бульона. Оставяме да ври 40-50 минути.
Осоляваме патладжаните и ги отцеждаме за 20 минути.
В намазнена тавичка слагаме част от сместа с лещата на дъното, покриваме с патладжан, след това с тиквичка и домат. Слагаме пак от лещата и отгоре редим картофите.
Нареждаме всички пордукти на пластове до изчерпване, като завършваме с картофи. Печем 90 минути.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...