Кулинарни рецепти » Оризов венец с кюфтенца

 Оризов венец с кюфтенца

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган слагаме 60 г масло и малко олио, загряваме и изпържваме 250 г ориз.

Добавяме 3 ч.ч. (по 250 мл) гореща вода,1 ч.л. куркума, 1/2 ч.л. стрит риган, сол, черен пипер, и 1 кубче натрошен бульон по избор. Оставяме ориза да ври 20 минути на тих огън. Отдръпваме го от котлона и оставяме под капак за 15 минути.

През това време изпържваме 10 малки кюфтенца, които сме приготвили от предварително замесена кайма с наситен лук и хляб и сме оваляли в брашно.

Ориза изсипваме в кръгла кексова форма, след което обръщаме в плоска чиния. В средата нареждаме кюфтенцата и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: Пенка Чапанова

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало