Продукти:
• 400 г пилешко месо
• 250 г телешко филе
• 100 г юфка
• 100 г ориз
• 1 пакет замразено тесто с мая
• 125 г зеле
• 125 г гъби
• 1-2 скилидки чесън
• 1 с.л. винен оцет
• 1 с.л. захар
• няколко зърна карамфил
• 1 дафинов лист
• 3 глави лук
• 1-2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме марината от 125 мл вода, оцета, захарта, карамфила, дафиновия лист и сол на вкус. Обезкостяваме месото, нарязваме го на кубчета с подходяща големина и пускаме в маринатата.
Полусваряваме юфката и я отцеждаме. Сваряваме ориза.
От тестото оформяме топки, които сваряваме на пара. Нарязваме зелето на тънки ивици, а гъбите - на филийки. Обелваме чесъна и го нарязваме на ситно.
Изпържваме ситно нарязания лук. Прибавяме чесъна, зелето и накрая гъбите и също ги изпържваме. Разпределяме гарнитурите по чиниите.
На вилицата за фондю набождаме кубче месо и го изпържваме в сгорещената мазнина в специалния съд върху котлона на масата. Консумираме с приготвената гарнитура.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...