Продукти:
• 400 г пилешко месо
• 250 г телешко филе
• 100 г юфка
• 100 г ориз
• 1 пакет замразено тесто с мая
• 125 г зеле
• 125 г гъби
• 1-2 скилидки чесън
• 1 с.л. винен оцет
• 1 с.л. захар
• няколко зърна карамфил
• 1 дафинов лист
• 3 глави лук
• 1-2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме марината от 125 мл вода, оцета, захарта, карамфила, дафиновия лист и сол на вкус. Обезкостяваме месото, нарязваме го на кубчета с подходяща големина и пускаме в маринатата.
Полусваряваме юфката и я отцеждаме. Сваряваме ориза.
От тестото оформяме топки, които сваряваме на пара. Нарязваме зелето на тънки ивици, а гъбите - на филийки. Обелваме чесъна и го нарязваме на ситно.
Изпържваме ситно нарязания лук. Прибавяме чесъна, зелето и накрая гъбите и също ги изпържваме. Разпределяме гарнитурите по чиниите.
На вилицата за фондю набождаме кубче месо и го изпържваме в сгорещената мазнина в специалния съд върху котлона на масата. Консумираме с приготвената гарнитура.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...