Кулинарни рецепти » Пролетни рулца

 Пролетни рулца
/Китай/

Продукти: (за 5-6 порции)

• 2 ч.ч. олио
• 500 г брашно
• 1 ч.ч. вода
• 2 ч.л. сол

За плънката:

• 100 г моркови
• 100 г лук
• 100 г гъби
• 100 г ситно нарязани чушки
• 250-300 г свинска или телешка кайма
• сол, черен пипер и чесън
• 1 с.л. соев сос /по желание/

Начин на приготвяне:

Замесваме твърдо тесто от брашното, водата и солта и го оставяме да престои 30 мин. Поръсваме с брашно масата, върху която работим, и оформяме с ръце от тестото руло, което нарязваме на парчета с дебелина 2 см. От всяко парче оформяме малка тънка питка. Намазваме всяка питка с олио от едната страна и слепваме питките две по две откъм намазаните им страни. След това ги разточваме на палачинки, големи колкото тигана, в който ще пържим. Затопляме тигана на умерен огън, намазваме го с мазнина и пържим палачинките от двете страни. Накрая разделеме слепените палачинки.

Сгорещяваме в дълбок тиган 2 с.л. олио и в него изпържваме ситно нарязаните зеленчуци без лука, след което ги изваждамие в отделна чиния. Доливаме още 2 с.л. олио и запържваме до златисто-кафяво ситно нарязания лук и няколко скилидки чесън. Засилваме огъня, добавяме каймата и я изпържваме. Прибавяме зеленчуците, разбъркваме добре и пържим 10-15 секунди на силен огън. По желание прибавяме соевия сос.

Във всяка палачинка слагаме по 1-2 с.л. от плънката, като затваряме краищата, за да не излезе плънката. Изпържваме така приготвените рулца в много мазнина, докато станат златисто-кафяви. Вместо палачинки може да се използват готови фини кори.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало