Кулинарни рецепти » Маринован котлет

 Маринован котлет

Продукти: (за 1 порция)

• 1 котлет /150-200 г/ от овнешко месо
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. горчица
• 1 бучка краве масло
• 1 ч.л. брашно
• няколко капки коняк
• сол, захар, черен пипер
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от несмилаемите му части, начукваме го от двете страни, леко го посоляваме, поръсваме с черен пипер и го оставяме да кисне 30 мин в марината от олиото, лимоновия сок, горчицата, коняка и по 1 щипка сол и захар.

Отцеждаме и пържим от двете страни до златисто кафяво. Изваждаме в затоплена чиния и поръсваме с разтопеното краве масло.

Към мазнината от пърженето добавяме маринатата и брашното, размито в 1-2 с.л. бульон или вода. Кипваме соса и го изсипваме в сосиера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало