Продукти: (за 4-5 порции)
• 800 г свинско месо
• 3 яйца
• 100 г сух бял хляб /само средата/
• 100 г ориз
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 с.л. стрита чубрица
• 1 сухо червено люто чушле
• 50 г галета
• 1 ½ к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме със студена течаща вода обезкостеното и почистено от грубата съединителна тъкан свинско месо, отцеждаме го и го прекарваме през месомелачка.
Прибавяме към каймата накиснатия в студена вода и отцеден хляб, разбитите жълтъци, стритата чубрица, леко препеченото и стрито люто чушле, смления черен пипер и ориза, който предварително сме изчистили, измили и сварили в подсолена вода, а след това сме го охладили. Посоляваме сместа, омесваме я добре и я оставяме да стои в хладилник в емайлиран съд.
След 2 часа оформяме от каймата кюфтенца, които потапяме в разбитите белтъци, овалваме в галетата и изпържваме в сгорещеното олио от двете страни до порозовяване.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...