Продукти:
• 500 г свинско бонфиле
• 1 с.л. олио
• 1 с.л брашно
• 1 с.л. мед
• 2 глави червен лук
• 400 мл пилешки бульон
• 4 с.л. боровинков сос
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Овкусяваме брашното със сол и черен пипер и поръсваме нарязаните филенца. Загряваме олиото в тиган и запържваме по 4 минути от всяка страна.
Изваждаме ги в чиния, а на тяхно място в тигана слагаме резените лук. Запържваме до златисто. Изсипваме бульона, боровиковия сос и меда и оставяме да ври 10 минути.
Добавяме парчетата свинско със соса, който са си пуснали и задушаваме 2 минути. Сервираме филенцата със зеленчуци и картофено пюре.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...