Продукти: (за 4 порции)
• 1 по-тлъсто агнешко бутче
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 250 г гъби
• 10-15 зърна черен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме, избърсваме с кърпа и посоляваме бутчето. Слагаме го да се пържи в мазнината, като го обръщаме, за да се зачерви от всички страни.
След като бутчето се запържи, наливаме виното и 1 ч.ч. вода, прибавяме ситно нарязаните гъби и черния пипер, захлупваме добре съда и оставяме бутчето да се задушава на умерен огън. Ако има нужда, доливаме по малко вода. Когато месото е почти омекнало, прибавяме доматеното пюре, размито с малко хладка вода.
Нарязваме задушеното бутче на филии и ги подреждаме в голяма чиния. Заливаме ги с част от соса. От едната страна на месото слагаме пържени картови или задушен ориз, а от другата - грах или зелен фасул в масло. Останалия сос поднасяме в сосиера.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...