22.10.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с месо » Ястия в тенджера
  2646  |   0  
Агнешко бутче, задушено с гъби
Продукти: (за 4 порции)

• 1 по-тлъсто агнешко бутче
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 250 г гъби
• 10-15 зърна черен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме, избърсваме с кърпа и посоляваме бутчето. Слагаме го да се пържи в мазнината, като го обръщаме, за да се зачерви от всички страни.

След като бутчето се запържи, наливаме виното и 1 ч.ч. вода, прибавяме ситно нарязаните гъби и черния пипер, захлупваме добре съда и оставяме бутчето да се задушава на умерен огън. Ако има нужда, доливаме по малко вода. Когато месото е почти омекнало, прибавяме доматеното пюре, размито с малко хладка вода.

Нарязваме задушеното бутче на филии и ги подреждаме в голяма чиния. Заливаме ги с част от соса. От едната страна на месото слагаме пържени картови или задушен ориз, а от другата - грах или зелен фасул в масло. Останалия сос поднасяме в сосиера.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020