Кулинарни рецепти » Свинско с царевица

 Свинско с царевица
(САЩ)

Продукти:

• 700 г свинско месо
• 200 г царевица от консерва
• 1 чушка
• 1 връзка магданоз
• 1-2 с.л. зехтин
• 1-2 к.ч. месен бульон
• 1 с.л. чили сос
• 50 г настърган ементал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме чушката и магданоза на ситно, смесваме ги с отцедената царевица, прибавяме чили соса и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Нарязваме месото на порции, като във всяко парче правим разрез, така че да получим джоб. Разпределяме приготвената плънка по джобовете, посоляваме порциите от двете страни и ги изпържваме в сгорещената мазнина. (Ако остане плънка, я слагаме около месото.)

Наливаме бульона при запърженото месо и задушаваме на умерен огън. Накрая поръсваме с настъргания ементал.

Автор: Нина Славова

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало