Кулинарни рецепти » Гулаш с говеждо месо

 Гулаш с говеждо месо
/Словакия/

Продукти: (за 4-6 порции)

• 600 г говеждо месо
• 4-5 картофа
• 2-3 големи глави лук
• 1 чушка
• 2-3 домата
• 1 с.л. червен пипер
• 1с.л. свинска мас
• 2 с.л. брашно
• 1,5 л вода
• магданоз
• кимион
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука и го задушаваме с маста, като внимаваме да не потъмнее. Прибавяме кимиона, червения пипер, нарязаните домати и чушката.

Нарязваме месото на кубчета, прибавяме го към зеленчуците, посоляваме и оставяме да се задушава, докато омекне. Поръсваме с 1-2 с.л. брашно и заливаме със студена вода. Оставяме супата да поври и едва тогава прибавяме нарязаните на кубчета картофи. Варим до пълното им омекване.

Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало