Продукти: (за 4-6 порции)
• 800 г овнешко месо
• 2 глави лук
• 2 с.л. олио
• 1 кг домати
• 4 скилидки чесън
• 3 пиперки
• 1/2 к.ч. ориз
• сметана
• магданоз, копър
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на дребно.
В отворена тенджера под налягане задушаваме лука в мазнината. Прибавяме доматите, пиперките и ориза, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Слагаме и нарязаното на парчета месо. Наливаме 2 л вода и слагаме тенжерата на силен огън.
Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин. Подправяме готовата супа със счукан чесън и сметана. Поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...