Кулинарни рецепти » Спаначена супа с месо

 Спаначена супа с месо

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г кости за бульон
• 300 г крехко агнешко месо
• 3 ч.ч. ситно нарязан спанак
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 2 с.л. ориз
• 4 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки хапки и го слагаме в тенджерата заедно с костите. Наливаме 6-7 ч.ч. студена вода и варим, докато поомекне. Прецеждаме бульона и връщаме месото в него.

Задушаваме в маслото ситно нарязания лук. Прибавяме ситно нарязаните спанак и чесън и продължаваме да задушаваме още 5 мин. След това сипваме спанака в супата. Щом заври, прибавяме ориза.

Накрая сипваме размитото с малко топла вода брашно, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало