Кулинарни рецепти » Лучена яхния с пиле

 Лучена яхния с пиле

Продукти: (за 6 порции)

• 1 пиле
• 9-10 глави лук
• 10-12 червени чушки
• 5-6 домата
• 1 морков
• 2 глави чесън
• 1,5 к.ч. олио
• 2 дафинови листа
• чубрица, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки филийки, а чушките - на ивички. Счукваме чесъна с малко сол. Обелваме доматите и ги настъргваме на ренде.

Нарязваме пилето на порции и посоляваме. Задушаваме го в сгорещената мазнина. Прибавяме дафиновия лист и нарязания зеленчук. Наливаме 1 к.ч. гореща вода, посоляваме и задушаваме, докато ястието остане на мазнина.

Отстраняваме от огъня и поръсваме със счукания чесън, ситно нарязан магданоз, стрита чубрица и черен пипер на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало