Кулинарни рецепти » Пъдпъдъци в доматен сос

 Пъдпъдъци в доматен сос

Продукти: (за 3 порции)

• 3 пъдпъдъка
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 5-6 домата
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме пъдпъдъците, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги пържим в сгорещената мазнина, като от време на време ги обръщаме за да се зачервят равномерно от всички страни. Изваждаме пъдпъдъците и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и обелените и настъргани домати, посоляваме и наливаме вода до получаването на умерено гъст сос.

Връщаме пъдпъдъците обратно, захлупваме и задушаваме на умерен огън. Когато пъдпъдъците се сготвят, изваждаме ги и ги разделяме на две половинки. Поднасяме ги със соса, в който са се варили, поръсен със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало