Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 40 г краве масло
• 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилето отвътре и отвън и го слагаме в тенджера само с маслото. Захлупваме плътно тенжерата и притискаме капака с тежест. Между тенджерата и капака можем да сложим лист бяла хартия. Слагаме тенджерата на съвсем слаб огън, за да не залепне пилето за дъното. Държим на огъня 1 час.
След това отхлупваме и наливаме сока от лимона. Захлупваме отново плътно и държим на същия огън още 1 час. След това изваждаме пилето и го обезкостяваме. Разпределяме месото в чинии, поръсваме с черен пипер и заливаме със соса от печенето.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...