Продукти: (за 5 порции)
• 1 пиле
• 100 г люти чушки
• 400 г пиперки
• 300 г домати
• 100 г лук
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го задушаваме до омекване в част от мазнината и малко вода. След това го поръсваме със сол и черен пипер и го запържваме в останалата мазнина.
Изпичаме чушките и ги нарязваме на малки парченца. Обелваме и нарязваме доматите на дребно. Счукваме лука в хаванче.
Към запърженото пиле, докато е още на огъня, последователно прибавяме счукания лук, парченцата чушки и нарязаните домати. Като се запържат добре, наливаме по малко от сока, който е останал от задушаването. Оставяме ястието да къкри 5-6 мин на тих огън и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...