Продукти: (за 4 порции)
• 800 г бяло пилешко месо заедно с кожата
• 1 к.ч. ориз
• 1-2 тиквички
• половин 60 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• магданоз, джоджен
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото и с остър нож го нарязваме на малки парченца. Изчистваме и измиваме ориза. Обелваме тиквичката и я нарязваме на малки кубчета. Слагаме всичко в тавичка.
Поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен, така че джодженът да преобладава, прибавяме разтопеното масло, посоляваме с червен пипер и сол, заливаме с 2 ч.ч. топла вода и разбъркваме. Печем 30 мин в умерена фурна, като в началото няколко пъти разбъркваме.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...