Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 200 г шунка
• 150 г сирене
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пилето отвътре и отвън със сол и черен пипер.
Нарязваме шунката на много тънки филийки. Върху всяка филийка слагаме по парченце сирене и завиваме филийките на рулца. Слагаме рулцата в коремната кухина на пилето и в джобовете, които сме направили между месото и кожата на гърдите.
Зашиваме пилето, намазваме го с маслото и печем в умерена фурна, като по време на печенето периодично ръсим с гореща вода и сос от тавичката.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...