Кулинарни рецепти » Гювеч с пиле

 Гювеч с пиле

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 пиле
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 2 зелени чушки
• 2 моркова
• 1 патладжан
• 3 домата
• 1 парче целина
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 листа от целина
• 3-4 картофа
• 1 ч.л. стрита чубрица
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в олиото до зачервяване. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните на тънки пръстени чушки, настърганите моркови и патладжана, нарязан на кубчета и отцеден.

Слагаме също така нарязаните на тънки филийки домати, нарязаните на кръгчета картофи, нарязаната на кубчета целина и ситно нарязаните чесън и листа от магданоз и целина. Посоляваме и подправяме с чубрицата и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре и задушаваме 20 мин на умерен огън.

Прехвърляме в тавичка и печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало