Кулинарни рецепти » Гювеч с пиле

 Гювеч с пиле

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 пиле
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 2 зелени чушки
• 2 моркова
• 1 патладжан
• 3 домата
• 1 парче целина
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 листа от целина
• 3-4 картофа
• 1 ч.л. стрита чубрица
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в олиото до зачервяване. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните на тънки пръстени чушки, настърганите моркови и патладжана, нарязан на кубчета и отцеден.

Слагаме също така нарязаните на тънки филийки домати, нарязаните на кръгчета картофи, нарязаната на кубчета целина и ситно нарязаните чесън и листа от магданоз и целина. Посоляваме и подправяме с чубрицата и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре и задушаваме 20 мин на умерен огън.

Прехвърляме в тавичка и печем в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало